Subsidierecht: bezwaar aantekenen en in beroep gaan

Oneens met een subsidiebesluit! Wat nu?

Wat als uw subsidieaanvraag (deels) is afgewezen of de subsidie lager is vastgesteld? Veel aanvragers beschouwen daarmee het dossier als gesloten, maar dat is een gemiste kans! Wanneer u snel handelt en dit besluit onderbouwt met duidelijke argumenten heeft u een kans om dit succesvol aan te vechten. ffiqs werkt met ervaren juristen die deze besluiten tijdig en snel voor u controleren.

ffiqs huisstijl squares

Een overheidsbesluit aanvechten begint bij controle

In tegenstelling tot wat men vaak denkt, kun je tegen een overheidsbesluit ingaan. Dat is het goede nieuws. Maar als het gaat om subsidies, is het belangrijk om waakzaam te zijn. Dat komt omdat het subsidierecht veel aparte besluitmomenten kent: het besluit op de aanvraag, een voorschot, een tussentijdse wijziging en de vaststelling. En zelfs na afloop van het subsidieproject bij terugvordering van teveel ontvangen geld. U bent dus vrij om bezwaar aan te tekenen en in beroep te gaan tegen deze besluiten. Dit heeft alleen zin als u dit tijdig doet én steekhoudende argumenten gebruikt om het besluit aan te vechten. Het is dus van het grootste belang om elk besluit direct te (laten) controleren.

Een goede slaagkans dankzij onze juristen met subsidierecht-expertise

ffiqs werkt met juristen die veel advies- en proceservaring hebben. Dankzij onze overzichtelijke en beproefde dienstverlening hebben wij een hoog succespercentage. Onze diensten zijn onder te verdelen in vier fasen:

Z

Fase 1: Voorfase

Voordat een besluit is genomen zijn er vaak goede mogelijkheden om het bestuursorgaan op andere gedachten te brengen. Wij adviseren u over het beantwoorden van een vragenbrief en de reactie op een voorgenomen besluit.

Z

Fase 2: Procesadvies

Wij analyseren het besluit en onderzoeken de argumenten die u kunt aandragen. U ontvangt een onderbouwd advies over de slaagkans van een bezwaar- of beroepsprocedure en de kosten.Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen over het al dan niet starten van een procedure.

Z

Fase 3: Opstellen

In nauwe samenspraak met u stellen wij het bezwaar of beroepschrift op. We gaan daarbij in op de feiten, de beleids- en subsidieregels en de actuele rechtspraak.

Z

Fase 4: Procesvoering

Wij vertegenwoordigen u gedurende de gehele procedure (dus ook tijdens de (hoor)zitting), we bewaken de termijnen en corresponderen met de subsidieverstrekker of de rechtbank.

De keuze is aan u: we kunnen al uw zorgen uit handen nemen, maar u kunt bovenstaande diensten ook afzonderlijk afnemen. Samen kijken we wat het beste bij uw organisatie past. Neem contact met ons op voor meer informatie

Subsidierecht expertise dun gezaaid in Nederland

Een in subsidierecht gespecialiseerde jurist is goud waard. Echt waar! De combinatie van juridische expertise met kennis van subsidies en sectoren is namelijk schaars. Zelfs de grotere juridische dienstverleners bieden dergelijke expertise niet, of slechts tegen flinke tarieven. Onze unieke kenniscombinatie van ffiqs experts en juristen draagt bij aan een hoge succeskans. Dankzij een zorgvuldige afweging vooraf en onze maximale inzet weten wij, bij het daadwerkelijk voeren van een bezwaar- of beroepsprocedure, een meerderheid van deze zaken in succes om te zetten.

Laatste nieuws

Meer weten over subsidierecht?

Wilt u meer weten over onze bezwaar- en beroep diensten? Neem contact op via onderstaand formulier.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.